Hatay’da ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ istişaresi!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, kurum çalışmaları ile eğitim gündemini değerlendirmek üzere İlçe Müdürleri Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdi.

İskenderun Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcısı İbrahim Cahit Ayazhan ve İlçe Müdürleri katıldı.

Kurum çalışmaları ile ilgili görüşme, değerlendirme ve planlamaların yapıldığı toplantıda; 2 Haziran’da yapılacak olan LGS ile ilgili hazırlıklar ile yıl sonu iş ve işlemlerinin takip edilmesi, etkinliklerin denetlenmesi, yatırım ve onarım çalışmalarının değerlendirilmesi, izinsiz kurs faaliyetlerine dikkat edilmesi, belirli gün ve hafta kutlamaları, sosyal etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleri, önümüzdeki yılın DYK planlamaları gibi gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin temel sorunlarına çözüm getirme amacıyla 10 yıllık uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak ortaya koyduğu ve kamuoyunun görüşlerine sunduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yeni müfredat programı ile ilgili de değerlendirmeler yapıldı.

Önümüzdeki yıl kademeli olarak uygulanmaya başlayacak olan yeni programın herhangi bir aksaklığa mahal vermeden uygulanabilmesi için alınması gereken tedbirlerin de masaya yatırıldığı toplantıda, müfredat değişiklikleriyle ilgili bilgi sahibi olunması, programın sahaya doğru yansıtılması ve yaygın bilgilendirme yapılmasının çok önemli olduğu ifade edilerek öğretmenlerin Haziran döneminde yapacakları mesleki çalışmaların yeni müfredatın ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni’nin incelenmesi ve raporlanması şeklinde planlanması, yeni müfredat programıyla ilgili yaz ayları boyunca sürecek olan öğretmen eğitimlerinin planlanması ve takibinin titizlikle yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

Eğitimin Hatay’a nefes olmaya devam etmesi için ildeki eğitim yöneticilerini bir araya getiren Müdür Tüysüz, eğitim gündemini değerlendirme, istişare etme ve eşgüdümü artırma fırsatı sunan toplantının son derece verimli ve faydalı geçtiğini belirtti.