İskenderun’da kazanlar taziye yemeği için kaynadı!

Gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in, acıda birleştirdiği ve dayanışmayı büyüttüğü gönüllülerle birlikte kurduğu Gönül Mutfağı’nda  6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.

Sakarya Mahallesi’ndeki İbrahim Çeçen Konteyner Kenti yemekhanesinde, 120 gönüllü ve çeşitli üniversitelerin gastronomi öğrencileriyle birlikte hayırseverlerden gelen 100 adaklık koyunla yemek yapan Ebru Baybara Demir, deprem şehitlerini dualarla andıktan sonra taziye yemeğini mutfağının ziyaretçilerinin yanı sıra depremzedelerin barındığı 18 konteyner kente dağıttı.

İhtiyaç olduğu müddetçe burada olacaklarını ifade eden Gönül Mutfağı kurucularından Ebru Baybara Demir, “Acının tarifi yok. Lakin umudun tarifi çok. Umudu yeşertmek ve yaşatmak zorundayız. Bunun için buradayız. Bize emanet ettiğiniz her şeyi sahiplerine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gönüllülerimizin emeği çok kıymetli. Bugün Türkiye’nin farklı devlet üniversitelerinde okuyan gastronomi öğrencileri vardı. 3 gündür uyumadılar ve muhteşem yemekler yaptılar. Atatürk’ün dediği gibi ‘Gelecek gençliktedir.’ Çok güzel bir ülkenin, çok güzel evlatlarıyız biz ve çok güzel bir gelecek geliyor” dedi.