İBB Çalışanlarının bayram ikramiyesi, Hatay’da okula dönüştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından 6 Şubat depreminde hasar gören Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine inşaa edilecek olan İBB Emekçileri Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla düzenlenen törende, bayramlarda kurum tarafından kendilerine ikram edilen kutu çikolatalardan vazgeçerek, parasını okul yapımına bağışlayan İBB’nin 90 bin çalışanına teşekkür edildi.

Deprem sürecinde tüm Türkiye’nin seferber olduğunu, CHP örgütü olarak da ilk andan itibaren bölgede bulunduklarını belirten Özel, “Bugün 28. Dönem milletvekillerimizin tamamı yine deprem bölgesindeler. 973 ilçemiz gece deprem saatinde ışıklarını açtılar, 81 ilde 973 ilçede CHP’liler saygı duruşunda bulundu, anma programındaydılar. Bu tip olayların anılması, unutulmaması, hatırlanması ve bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenlerin düşünülmesi, üzerimize düşen ödevlerin hatırlanması ve paylaşılması için son derece önemli” dedi.

Sandıkta olması gereken siyasi rekabetin depremzedeye yapılan hizmeti gölgelememesi gerektiğini aktaran Özel, “Eğer bizim aramıza depremzedeye, bir kente yardım etmek için hele hele Atatürk’ün ‘Şahsi meselem’ dediği, bize, hepimize emanet ettiği, en çok da herhalde Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlarına emanet ettiği bu kente hizmet etmek için siyasi ayrılık gayrılık yapılıyorsa bu lafı söyleyenin kalbinde kalp yok, taş var arkadaşlar, herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Özel, “Bundan sonra güçlenmeye devam edeceğiz. 6 Şubat Türkiye tarihinin en karanlık gecesiydi. Gidenler geri gelmeyecek, yüreğimizdeki ateş sönmeyecek ama yavaş yavaş her şey daha iyiye gidecek ve eninde sonunda iyiler kazanacak. Hiçbir zaman karanlık aydınlığa galip gelmez. Hiçbir zaman kötülük iyiliğe galip gelmez, en sonunda hep iyiler kazanır” dedi.
Temeli atılan lisede gençlerin geleceğe güven ve umutla hazırlanacağını, “İBB Emekçileri Lisesi” adını alacak okulun belediye çalışanlarının katkılarıyla yapıldığını anlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu okul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla çok değerli Hataylılar arasında çok özel sevgi ve kardeşlik simgesi pozisyonuna dönüşecek. Buradan yetişecek gençlerimiz o sevgiyi ve kardeşliği hissederek eğitim ve hayat yolculuklarına buradan devam edecekler” dedi.
İmamoğlu, KİPTAŞ’ın tüm donanımıyla bu okulu gelecek eğitim öğretim dönemine eksiksiz şekilde hazırlayacağını sözlerine ekledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, “İnanıyorum ki yeni inşa ettiğimiz okullarımızdan nice mühendisler çıkacak ve şehrimizin geleceğine imza atacak. Desteğini Hatay’dan hiç çekmeyen Sayın Genel Başkanımıza, İBB Başkanımıza ve okulumuzun inşaasına bayram şekeri paralarını bağışlayan İBB emekçilerine bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından butonlara basılmasıyla, İBB Emekçileri Lisesi için ilk harç döküldü. Temel atma töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.