10 Ocak bayram sevinciyle değil, hüzünle kutlandı!

Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanunun kabul edilmesiyle 1961 yılından itibaren kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 6 şubat depreminin yarattığı tahribat ve can kayıpları dolayısıyla İskenderun’da sade bir törenle kutlandı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Üyelerinin Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler daha sonra Doğan Gazinosu’nda İskenderun Belediyesi Ev sahipliğinde basın mensuplarına verilen kahvaltı ve İGC’de konukların ağırlanmasıyla devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve basın şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, basın mensupları adına Ata’nın huzuruna çelengi İGC Başkanı Diyap Atar sundu.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın da gazetecileri yalnız bırakmadığı tören sonrası, hep birlikte kahvaltıya geçildi.

Mülki İdari Amirler ve basın buluşması

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Onur Emir ile basın mensuplarını biraraya getiren buluşmada, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden basın mensupları da anıldı.

İGC Başkanı Diyap Atar, gazetecilik mesleğine emek vermiş tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, basın mensupları için yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi için yasaların iyileştirilmesi temennisinde bulundu ve tüm basın şehitlerine rahmet diledi.

Çifte kutlama

Ev sahibi İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, doğru haberi halka tarafsız, ilkeli, objektif şekilde ulaştırmak adına çaba sarf eden basın mensuplarının kamusal bir görevi yerine getirdiğine değinerek, “Yerel basınımız İskenderun’a verilen hizmetleri halkımıza ulaştırmanın yanında, ilçemizin gelişmesi anlamında da kültürel, sosyal ve ekonomik düzeyde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu noktada tüm olaylara tarafsız bir şekilde yaklaşan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Aynı zamanda, İskenderun Kaymakamımız Murat Sefa Demiryürek nezdinde tüm mülki amirlerimizin de 10 Ocak Mülki İdari Amirler Gününü kutluyorum” dedi.    

“Zor süreçleri bile sizlerle birlikte atlatmaya çalıştık”

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de “6 Şubat depremi öncesi ve sonrası hayatını kaybeden tüm basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. 6 Şubat, hepimiz için bir dönüm noktası oldu. Hatay bu felakette 11 il içerisinde en çok yıkıma uğrayan taraf oldu. Birçok kayıplar verdik. Bugün kentimizi ve ilimizi tekrardan ayağa kaldırmak adına bir arada bulunuyoruz. Bugün hem siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hem de Mülki İdari Amirler günüdür. Sizinle birlikte aynı günü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu nedenle sizlerin de, bizlerin de günü kutlu olsun. Burada, farklı cemiyet ve derneklerin basın mensubu üyeleriyle aynı masa etrafında bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. 6 Şubat’tan bu yana mücadelesini sürdürdüğümüz bu bir yıllık süreç içerisinde bu masa etrafında oturan herkes gördüğü eksikliği, yanlışı, objektif bir şekilde bizlere iletti. Yeri geldi aradınız sordunuz, biz de elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Bu süreci sizlerle birlikte atlatmaya çalıştık. Ben bunun için bile hepinize kalpten teşekkür ederim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen etkinlikler mülki idari amirler ve basın mensuplarının toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.