HATSU Genel Kurulu’nda şaşırtan karar

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, Mayıs ayı olağan toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yoklama ve bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kurulda, bir önceki kurul birleşimine ait karar özetleri okundu.

Hatay il sınırları içerisinde HATSU tarafından yapılan su ve kanalizasyon döşenmesi ile onarım ve bağlantı için yapılan tüm çalışmaların akabinde üst yapı kaplamasının HATSU bünyesinde veya ihale kapsamında yaptırılması hususunda Genel Kurul Kararı alınması talebiyle ilgili çalışmalar yapmak ve rapor düzenlemek önergesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisince seçilen komisyonların Genel Kurul Komisyonları olarak da görev yapması oy birliğiyle kabul edildi.

HATSU Genel Müdürlüğü tarafından 15 ilçede yapılan içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve atıksu arıtma tesisi gibi yatırımları ele alan tanıtım filminin ardından gündem maddesi olan HATSU 2017 yılı faaliyet raporu ise oy çokluğuyla red edildi.

HATSU 2017 Yılı Bilançosu (Bütçe Kesin Hesabı) oy birliğiyle kabul edilirken, HATSU Genel Müdürlüğü’nün 2017 Yılı Faaliyet Raporu ve Bilançosu ile ilgili hazırlanan Denetçi Raporu okunarak Genel Kurul üyelerine bilgi verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki HATSU Genel Kurulu’nun 8 Kasım 2018 Perşembe günü saat 14.00’de HBB Meclis Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.

Bir cevap yazın