Üç destek programına Hatay’dan 115 proje

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş valililerinin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Ata ev sahipliğinde, Antakya Savon Oteli’nde gerçekleşen toplantıya Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Mehmet Altun, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile ilgili ajans personeli katıldı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, ajansın 2018 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiğini, bu kapsamda 15 Ocak 2018 tarihinde ilan edilen 2018 Yılı Mali Destek Programları ile ilgili başvuru sürecinin sona erdiğini anımsattı.

Programlara yapılan başvurularla ilgili değerlendirme süreci 16 Nisan 2018 tarihi itibarıyla başlatılmış olup halen devam ettiğine vurgu yapan Coşkun, “Kar amacı güden işletmelerin yararlanabildiği ve bölgemizin imalat sanayinin geliştirilmesine yönelik olan Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’na Hatay’dan 81, Kahramanmaraş’tan 71 ve Osmaniye’den de 28 olmak üzere toplam 180 başvuru alınmıştır. Programın toplam bütçesi 15 milyon lira olmasına karşılık, proje başvurularındaki toplam talep miktarı ise 62 milyon liradır” dedi.

Coşkun, bölgedeki turizm kaynaklarının altyapılarının iyileştirilmesine yönelik ilan edilen Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na da Hatay’dan 20, Kahramanmaraş’tan 18 ve Osmaniye’den de 7 olmak üzere toplam 45 adet başvuru alındığını söyledi.

Bölgede artmaya başlayan seracılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla ilan edilen seracılık programına talep edilen destek miktarının 5 milyon 960 bin lira olduğunu söyleyen Vali Coşkun, “Buna göre, üç destek programına Hatay’dan 115, Kahramanmaraş’tan 93 ve Osmaniye’den de 37 adet proje başvurusu alınmıştır. İlan edilen toplam destek miktarı 30 Milyon lira, alınan proje başvurularında talep edilen destek miktarı ise 96 milyon 673 bin liradır. Programla ilgili değerlendirme çalışmaları 16 Nisan itibarıyla başlatılmıştır” derken, toplantıya ev sahipliği yapan Hatay Valisi Erdal Ata’ya teşekkür etti.

 

Bir cevap yazın