Vali Masatlı’dan Sefa Atakaş MTAL öğrencilerine altın nasihat!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ülkenin deniz ticaret filosuna mesleki eğitim yoluyla gemi adamı yetiştiren, donanımı ve vizyonuyla bölgenin tek okulu İskenderun Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılışı dolayısıyla beraberinde İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Vali Masatlı’yı okulu Hatay’a kazandıran ve eğitim yatırımlarıyla da dikkat çeken Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, okul müdürü Neslihan Bakır ve öğretmenler karşıladı.

Öğrencilerinin fiber tekne ürettiği Gemi Yapım Atölyesi, Denizcilik Gemi Makine atölyesi ve diğer birimlerini gezen Vali Masatlı, 543 öğrenci kapasiteli okulla ilgili bilgiler aldıktan sonra özel anı defterini imzaladı, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

İşadamı Recep Atakaş, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulun gemi yapımı atölyesi, fiziksel ve donanımsal kapasite olarak ülkede birinci sırada yer aldığını ifade etti.

2023-2024 Eğitim Öğretim tüm eğitim camiasına hayırlı – uğurlu olmasını dileyen Vali Masatlı da, okulun gerek fiziki şartları ve gerekse donanımının günümüzün eğitim ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini belirterek, öğrenci ve öğretmen kadrosunun da yeni eğitim sezonu heyecanını takdir etti.

Öğrencilere, öğretmenlerinin rehberliğinde idealleri adına sağlam bir iradeyle yürümeye devam etmeleri çağrısında bulunan Vali Masatlı, “Zor ve buruk zamanlardan geçmemizin hüznü ile birlikte yaşama tutunma, geleceğe umutla bakma, Medeniyetler Şehri Hatay’ımızı tekrar eski ihtişamlı günlerine yeniden kavuşturma anlayışı, ruh hali ve bu uğurda çalışmanın şevki içerisinde, bir eğitim-öğretim yılına daha kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Geleceğin Türkiye’sini omuzlarında daha ileriye taşıyacak sevgili öğrencilerimiz, İleride bizlerden bayrağı teslim alacak ve ülkemize büyük hizmetler edeceksiniz. Sizleri tekrar öğretmenlerinize ve okullarınıza kavuşturuyor olmanın mutluluğu tarif edilemez. Büyük bir umut ve azimle geleceğimiz adına iyi yetişmiş bir insan olmak gayesiyle çıktığınız yolda, yaşadığımız tüm olumsuzlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Sizler, yeter ki bilginin aydınlığında öğretmenlerinizin rehberliğinde idealleriniz adına sağlam bir iradeyle yürümeye devam ediniz” dedi.

Öğretmenlerin, ‘Eğitim ordusunun kahramanları’ olduğunu ifade eden Vali Mustafa MasatlI, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK’ün de ifade ettiği gibi “Yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır.” İlmin ve bilginin size kattığı vakur duruşunuz ve rol model konumunda olmanız, çocuklarımızı daha da ileriye taşıyacaktır. Anlayışınız ve fedakârlığınız için halkımız adına sizlere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Masatlı, depremden dolayı tedirgin olan velilere de, ‘Müsterih olun. Bu zor süreçte sizlerin de desteği çok önemli. Sizlerin anlayış, fedakârlık ve desteğinizle güzel günlere kavuşmamız çok daha yakın olacaktır” mesajı gönderdi.