Vali Masatlı’nın bayram ziyareti Hatay’ın hoşgörüsünü yansıttı!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in Veda Haccı dönüşünde Ehl-i Beyt’inden Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla Samandağ’da bulunan Hz. Hızır Türbesi’ni ziyaret ederek hem dua etti, hem de vatandaşlarla bayramlaştı.

Defne Kaymakamı Mesut Çoban, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar ve İl Müftüsü Mevlüt Topçu’nun da eşlik ettiği Vali Masatlı, türbedeki duası ve buhur yakmasının ardından program kapsamında lokma dağıtımına iştirak etti.

Daha sonrta 13 medeniyete ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan Medeniyetler Şehri Hatay’ın Kanaat Önderleri Ali Yolcu ve Nasrettin Eskiocak’a bayram ziyareti gerçekleştiren Vali Masatlı, sevinçte ve hüzünde tüm renkleri ile her daim bir olan Hatay halkının bayramları hoşgörü içinde kutladığını ifade ederek; “Bu anlamlı günde, tüm Alevi hemşehrilerimin Gadir-i Hum Bayramını kutlar, Bayramın Ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.