Sabancı Vakfı Arsuz’da okul açtı

Sabancı Topluluğu Şirketleri ve Sabancı Vakfı, deprem bölgesindeki en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da eğitimin aksamaması için hayata geçirdiği “Üç ayda üç okul” projesi kapsamındaki son okulunu Arsuz’da açtı.

Sabancı Vakfı, ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Reyhanlı’da Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen özel bir törenle Dörtyol’da Sabancı İlkokulu’nu açtı ve son olarak da 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı kapanış töreninde de Arsuz’a bağlı Gökmeydan Mahallesinde Sabancı Ortaokulu’nu hizmete açtı.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ile Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende Kaymakam Gökpınar, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’a hem depremin yaralarını sarmak için yaptıkları girişimlerden, hem ilçeye kazandırdıkları okuldan dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Çelik malzemeden inşa edilen üç okulun da 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacağını ifade eden Safkan, “Afet bölgesinde öncelikli konulardan biri olarak gördüğümüz eğitim-öğretimin aksamaması için hızla okul projelerini hayata geçirdik. Hatay’a 3 ayda 3 okul kazandırmak için harekete geçmiştik. Okul binalarının sağlamlık durumuna göre yapılan değerlendirmede en ağır hasarın yaşandığı ve 501.525 öğrenci sayısı ile en çok öğrencinin olduğu ilimiz Hatay’dır. Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte başlattığımız eğitim seferberliği kapsamında 3 okulumuzu da tamamladık. Depreme dayanıklı ve çelik malzemeden inşa edilen 3 okulumuzda öğrencilerin koridorları, sınıfları dolduracağı günleri heyecanla bekliyoruz. Tüm yaralar sarılana kadar seferberliğimiz devam edecek” derken, afet bölgesinin yeniden ayağa kalkması için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.