Çocuklar, kitapların büyülü dünyasını keşfetti

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, dernek bünyesindeki çocuklarla birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Hatay Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

Hatay büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle İskenderun’dan Antakya’ya yola çıkan 40 kişilik ekip, yolculuk boyunca okul şarkıları ve marşlar söyleyerek Antakya Fuar alanına  vardı. Buradaki stantları tek tek gezerek kitapları inceleyen ve görevlilerden kitaplar hakkında bilgiler alan çocuklar, hem ilk kez bir kitap fuarına gitmenin, hem de harçlıklarıyla kitap satın almanın mutluluğunu yaşadı.  Yeşilçam’ın ünlü sanatçısı İlyas Salman, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği’nden Eşref Azgın Türkileri, Ali Parlak ile Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Şair Nebih Nafile ve Nevra Çağlayan ile sohbet eden çocuklar, kitaplarını da imzalatma fırsatı buldu.

“Başkan Savaş’a teşekkürler”

Düzenlenen etkinlik için HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkürlerini sunan İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, “Çocuklarımız, kitap fuarında stantları ilgi ve merakla gezerek güzel zaman geçirdi. Bu kadar çok kitabı ve yayın evini bir arada ilk kez gören çocuklarımız, kitabın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anladılar. Çocuklarımıza, hem kitap sevgisini aşılamak, hem ortak ekip ruhu ile hareket etmek, hem de ilk kez bir kitap fuarına götürerek onları mutlu etmek bizleri de çok sevindirdi. Gezimizin düzenlenmesine katkı sunan Hatay Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın