Arsuz’daki balık çiftliğine ÇED kararı!

Defne Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından Arsuz Pirinçlik Mevkiinde yapılması planlanan “Kıyı Tesisleri Koruma-Dolgu projesi”ne ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Proje Tanıtım Dosyasının incelenip değerlendirilmesinin ardından ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Kıyı Tesisleri Koruma-Dolgu projesi’ne “ÇED gerekli değildir” kararının uygun olduğu belirtildi.

Mevcut tesis ünitelerinin dalga ve deniz etkisine karşı korunması ve lojistik operasyonlarının yönetilmesinin kolaylaştırması hedefiyle hayata geçirilecek projenin kıyı düzenlemesi ve rekreasyon amaçlı denizde 1.000 metrekare ve üzerinde dolgu yapılması, yanaşma, bağlanma, yaslanma yeri olarak dalgakıran, mahmuz ve mendirek yapımını kapsadığı öğrenildi.

Dolgu çalışmaları üç bölümde gerçekleştirilecek olan projede birinci bölüm (Dolgu Alanı ve Tahkimat) 4.079,75 m2, ikinci bölüm (Rıhtım Alanı – yavru balık transferi için) 392,35 m2 ve üçüncü bölüm (Dalgakıran Döküm Alanı) ise 9.700,74 m 2 olarak planlandı.

Proje dosyasında, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafına eklenecek alanlar ile birlikte tesisin toplam kullanım alanının 22 bin metrekare olacağı, işletme ömrünün 30 yıl olarak öngörüldüğü ve yatırım maliyetinin ise 22.650.315 lira olarak belirlendiği belirtildi.