DSİ’den 20 yıllık Hatay performansı!

 “Su’da Sıfır İsraf” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü, Hatay’a son 20 yılda 5 Milyar 287 Milyon lira değerinde 117 tesis inşa etti. Özellikle modern sulama projelerine önem verdiğini belirten DSİ, bu bağlamda son 20 yılda Hatay’da inşa ettiği 13 sulama tesisi ile 85 Bin 910 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtı.

default

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden birisi olmasının yanı sıra günümüzde ülke tarımının da en önemli illeri arasında yer alan Medeniyetler Şehri Hatay’da son 20 yılda kazandırılan hizmetleri açıklayan DSİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamaları şöyle, “ Hatay’da son 20 yılda; 117 adet Tesis ile 5 Milyar 287 Milyon TL yatırım yaptık. 7 baraj ve 4 gölet ile 3 adet yeraltı depolama tesisi inşa ettik ve böylece 900 milyon m³ su depolama hacmine ulaştık.

default

3 Baraj ve 1 Gölette İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Hatay’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 3 baraj ve 1 göletin yapım çalışmaları devam ediyor. Bu baraj ve göletlerin de tamamlanması ile 8 bin 520 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.

Hatay’a Menba Kalitesinde İçmesuyu

Diğer taraftan son 20 yılda tamamladığımız 5 adet içmesuyu tesisi ile yaklaşık 800.000 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 47,01 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz.

Taşkın Riskini Azaltıyor, Vatandaşlarımızın Can ve Mal Emniyetini Güvence Altına Alıyoruz

Ayrıca; Hatay’da taşkın riskini azaltmak için son 20 yılda tamamlanan 83 adet taşkın koruma tesisi ile Hatay şehir merkezi, 81 adet yerleşim yeri ve 2 bin 204 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına alıyoruz.

default

Suyun Gücünü Enerjiye Dönüştürüyor, Hataylıların Hizmetine Sunuyoruz

Hatay’da son 20 yılda 2 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisinin işletmeye alınmasıyla yıllık 51 GWh enerji üretimi sağlandı.  Kurulu gücü 14 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 70 Milyon TL katkı sunuyoruz.

31 Aralık 2022 tarihi itibariyle yaklaşık 21 000 hanenin enerji ihtiyacını Hatay’da kurulu olan HES’lerle karşılıyoruz. Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 11 adet HES ile de suyun gücünü enerjiye dönüştürecek ve Ülkemizin enerjisine enerji katacak olmaktan heyecan duyuyoruz”