Bu kucaklaşmada hem evlat sevgisi, hem de hasret var!

İskenderun Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen ‘Gençlerin Saygı Nöbeti’ projesi kapsamında gönüllü gençler, projenin ikinci etabının ilk ziyaretini Eren Bülbül’ü korumak isterken şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in Bekbele’deki kabrinin ardından, ailesine gerçekleştirdi. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik’in büyük bir sevgiyle kucakladığı gençler, duygu dolu anlar yaşadı.

Gönüllü gençleri şehit aileleri ve gazilerle buluşturan projenin önemine dikkat çeken İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, projenin organizasyonunda görev alıp, manevi olarak katkı sağlayan gençlere teşekkür etti.

Birinci aşamada merkezin vefalı genç gönüllülerinin 83 şehit ve gazi ailesini ziyaret ederek, ihtiyaç ve temennilerini yerine getirdiğini belirten İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Projenin yeni döneminde ise gönüllüler ilk ziyaretlerini Trabzon’un Maçka ilçesinde 5 yıl önce PKK’lı teröristlerce açılan ateşte, koruma amaçlı siper olduğu Eren Bülbül ile birlikte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in Bekbele’deki kabrine ve şehidin ailesine ziyaret gerçekleştirdi. 41 kurşunla şehitlik mertebesine ulaşan şehidimizin şehitliğinde, İskenderun Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan gönüllü gençler Kur’an okuyarak dua etti. Daha sonra şehidin ailesini ziyaret eden gençler, şehidimizin ailesi ile sohbet ederek onları hiç unutmadıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Gençlerin,  bu vatanın şehitlerini bilmesinin, ailelerini tanımasının ve unutmamasının önemini vurgulayan bu projeyle Anadolu’daki huzur ve konforumuzu, ülkemizin dört bir yanında ödenen bedellere, tutulan nöbetlere, içilen şahadet şerbetlerine borçlu olmanın bilinciyle her hafta şehit ve gazi aileleri ile gençleri bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.