Milli Şair, sahnede anlatıldı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Zeytin Dalı Harekatı’na destek için, İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasına katkı sunan, aynı zamanda İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u İskenderun’da tiyatro sahnesine taşıdı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Salonu’nda Cahit Çağıran’ın yönettiği oyunda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlere yer verilen ve İstiklal Marşı’nın hangi şartlar altında yazıldığına da vurgu yapılan oyunda, ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” cümlesindeki can alıcı nokta seyircilere sahneden anlatıldı.

Oyunun yönetmeni Cahit Çağıran, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı dönemini anma, anlama ve yeniden yorumlama zorunluluğu hissettiklerini belirterek, “Ülkemizin adeta bağımsızlık mücadelesi verdiği bu kritik günlerde Devlet Tiyatrosu birleştirici ve moral verici görevini bir kez daha ifa ediyor. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

 

Bir cevap yazın