Hatay Valisi Rahmi Doğan eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, 3 semavi din ve altı farklı mezhep temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu’nun üyeleriyle iftarda buluştu.
Kadir Gecesi’nde üç semavi dinin temsilcilerini aynı sofrada buluşturan iftar programına Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sıra, Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ve ekip üyeleri, Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ilin kanaat önderleri ve davetliler katıldı.
Hatay’ın ülkemize ve dünyaya tanıtımında önemli bir misyon üstlenen Medeniyetler Korosu’nun düzenlediği iftar programı, Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından okunan akşam ezanıyla beraber davetlilerin oruçlarını açmasıyla devam etti.
Koro şefi Yılmaz Özfırat, iftara katılan tüm konuklara teşekkür ederken, “Medeniyetler Korosu olarak bu etkinlikle tek bir amacımız, hedefimiz var; her dilden, ırktan insanların Hatay’da bir arada kardeşçe, dostane bir şekilde yaşadığını, bu kardeşlik soframızla da herkese göstermeye çalışıyoruz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Beni kırmayarak farklı dinlere mensup arkadaşlarımızın da Allah için oruç tutması bizler için çok büyük bir vesile. Bu sofra kardeşlik sofrası, insanların birlikte ürettiği, ortaya çıkarttığı yemeklerle kurulmuştur. Emeği geçen, bu işe katkı veren değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık bu akşam bizi kırmayıp geldiğiniz için, ülkemizde bu vesile ile belki dünyaya da ibret olur ki işte kardeşlik sofrası burada, herkes bunu görsün isteriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimin programının çok yoğun olduğunu biliyorum, pandemiden önceki iftar soframızda da beraberdik, bugünde bizi kırmayıp geldiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Valilik olarak her zaman Medeniyetler Korosu’nun yanlarında olduklarını ifade eden Vali Doğan, “Herkese hayırlı ramazanlar diliyor, kadir gecenizi tebrik ediyor, önümüzdeki hafta kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum. Geçtiğimiz pazar, Paskalya Bayramı idi, ondan önceki hafta cumartesi Hamursuz Bayramıydı, önümüzdeki haftada Ramazan Bayramı. Bu topraklar hepsini hoşgörüyle karşılayıp, harmanlayıp böyle güzel bereketli sofralara dönüştürebilecek nitelikte topraklar, o yüzden bu sofraya icabet eden bütün dostlara hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz. Bugün bizlerle birlikte oldunuz, Hristiyan, Yahudi, Ermeni cemaatlerinden dostlarımız var. Bugün bu hazzı, mutluluğu birlikte yaşadık. Yılmaz bey bunu geleneksel hale getirdi, son 2 senedir yapamıyorduk ama bu vesile ile bugün tekrar bir araya geldik. Güzel bir gelenek ve devam ettirilmesi lazım. Bu topraklar medeniyetlerin bir araya geldiği, farklı kültürden ve inançtan insanların bir arada, huzur içerisinde yaşadığı topraklar. Bugün buraya gelen tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum, iyi ki geldiniz, iyi ki birlikte olduk. Önemli olan birlikte bu havayı teneffüs etmekti. Ben tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Yemeklerin tamamı korodaki arkadaşlarımızın emekleriyle hazırlandı. Dolayısıyla başta Yılmaz bey olmak üzere tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum. Bizler her zaman Medeniyetler Korosunu destekliyoruz, yanlarında yer alıyoruz. Hatay’ı, Antakya’yı tanıtmak anlamında büyük bir misyon yükleniyor. Bizde Valilik olarak her zaman yanlarında oluyor, maddi ve manevi imkanlarımızı kendilerine seferber etmeye çalışıyoruz. İlaveten bir koro daha kurduk, Hatay Valiliği Müzik Topluluğu ismiyle müzik öğretmenlerimizden oluşan bir koro. Bir konser verdiler, hazırlıklarını yapıyorlar devam edecek, güzel bir koro oldu bunu çeşitlendirmek lazım. Meclis Kültür Merkezi’nde, hem Medeniyetler Korosu, hem Hatay Valiliği Müzik Topluluğu bu faaliyetlerine de ayrıca devam edecek” dedi.