İskenderun’da en çok kitap okuyanlar ödül aldı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Kitap okumayı özendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 58. Kütüphane Haftası dolayısıyla bir yıl boyunca kütüphanede en çok kitap okuyanları ödüllendirdi.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen programda İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nebil Özdemir, kütüphane çalışanları ve kitapsever vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam İskender Yönden’e Kaymakam Adayı Cezmi Kandemir de eşlik etti.

Okumanın önem ve önceliğine değinen Kaymakam Yönden, “Sessiz öğretmen olarak da adlandırılan kitap yuvası kütüphanelerimiz; okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirip, fikir, düşünce ve bilgi ürünlerinin kişiler arasında paylaşılmasını sağlayarak, kültür mirasının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmaktadır. Kelime anlamı kitapevi olan kütüphaneler, günümüzde sadece kitapların bulunduğu ve kitaplardan yararlanıldığı yer değil, toplumu ilgilendiren çeşitli konularda konferans, kurs, el becerileri ve sanat eserleri v.b. etkinliklerin düzenlendiği,, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici faaliyetlerin de merkezleri olarak ön plana çıkmaktadır. Kütüphanecilerimiz ve kütüphane çalışanları başta olmak üzere, kitapsever hemşerilerimizin “58.Kütüphaneler Haftası”nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgisini artırmasını diliyorum” dedi.

26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla kutlandığını ifade eden İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nebil Özdemir de kütüphanelerin toplumun kültür ve medeniyet birikiminin hazinesi olduğunu belirterek, kütüphanenin işlevini arttırarak, vatandaşların daha çok kullanabileceği bir mekan haline getirmek için yürüttükleri çalışmaları aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından, 2021-2022 sezonunda kütüphanenin arşivlerinden faydalanarak  en çok kitap okuyan çocuklar, gençler ve yetişkinlere hediyelerini Kaymakam Yönden takdim etti.

Dereceye giren isimler ve okudukları kitap sayıları ise şöyle;
Çocuklar kategorisinde;Mehmet Yiğit Yıldız(107 kitap), İbrahim Tunç(84 kitap), Adnan Uyün(80 kitap)
Gençler kategorisinde; Lale Kılıç(69 kitap), Deniz Uçar (61 kitap), Samed Kağan Algün(61 kitap)
Yetişkinler kategorisinde; Canan Oğuz: (68 kitap), İbrahim Kekeç(59 kitap), Nermin Doğru(54 kitap)

Bir cevap yazın