Başkan Öntürk’ten Cumhuriyet ve güçlü Hatay mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in korunması ve geleceğe taşınmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Öntürk, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Hatay’ı her alanda daha güçlü bir geleceğe hazırladıklarının altını çizdi.

Cumhuriyet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde verilen bağımsızlık mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu belirten Öntürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimiz, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, kendisine dayatılmak istenen esareti büyük bir mücadeleyle bertaraf ederek Cumhuriyetimizi kurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde verilen bu mücadele, milletimizin kararlılığının ve bağımsız yaşama iradesinin en güçlü göstergesidir. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve her alanda daha ileriye taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilham ve irfanla, milletimizin birlik ve beraberliğiyle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümünün ülkemize birlik, beraberlik ve aydınlık bir gelecek getirmesini temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Hatay’ımızı her alanda daha güçlü bir geleceğe hazırlıyoruz. Altyapıdan üst yapıya, kültürden sanata, tarımdan spora kadar birçok alanda yürüttüğümüz çalışmalarla şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için gayretle çalışıyoruz.

Asrın felaketinin ardından devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hızlıca ayağa kaldırdığımız Hatay’ımızı, vatandaşlarımızın dayanışmasından ve umudundan aldığımız güçle geleceğe taşıyoruz. Hatay, azmin, kardeşliğin ve yeniden doğuşun simgesi olmaya devam edecektir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümünün ülkemize birlik, beraberlik ve aydınlık bir gelecek getirmesini temenni ediyorum.”