Dörtyol Devlet Hastanesi’nde aynı gün iki başarılı beyin ameliyatı

Dörtyol Devlet Hastanesi’nde, aynı gün gerçekleştirilen iki ayrı beyin ameliyatında; biri akciğer kanseri ve iki ayrı beyin metastazı bulunan hastalara beyin tümörü ameliyatı başarıyla yapıldı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mazlum Işık tarafından ileri teknolojiler ile mikrocerrahi ekipmanlar kullanılarak yapılan ameliyatlar sayesinde, iki hastada motor ile duyu kaybı yaşanmadan, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, gerçekleştirilen iki başarılı beyin ameliyatı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İlimiz genelindeki sağlık tesislerimizde nitelikli, güvenli ve ileri teknolojik imkanlarla donatılmış sağlık hizmetlerinin sunulması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Dörtyol Devlet Hastanemizde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanımız Op. Dr. Mazlum Işık tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, ileri teknolojik yöntemlerin sağlık hizmetlerindeki önemi bir kez daha ortaya konulmuştur.

​Hastanede aynı gün içerisinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda; ilk olarak akciğer kanseri ve iki ayrı beyin metastazı bulunan hastaya başarılı bir beyin tümörü ameliyatı yapılarak beyindeki iki tümör de çıkarılmıştır. Aynı gün gerçekleştirilen diğer operasyonda ise bir başka hastanın beyin sapına bası yapan 6 santimetre büyüklüğündeki Tentoryal Menengiom tümörü başarılı bir şekilde çıkarılmıştır. Bu kritik ameliyatlarda; İntraoperatif USG Sistemi, İntraoperatif Nöromonitörizasyon ve İntraoperatif Nöronavigasyon gibi ileri teknolojiler ile mikrocerrahi ekipmanlar kullanılmış, bu sayede kitlelerin sınırları net bir şekilde belirlenerek operasyon başarısı önemli ölçüde artırılmış ve hastalarımızda motor ile duyu defisiti kalmamıştır.

​Şifa ile taburcu edilen hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir; operasyonları başarıyla gerçekleştiren hekimimiz Op. Dr. Mazlum Işık’a, anestezi uzmanlarımız Uzm. Dr. Serap Aygün, Uzm. Dr. Bilge Demirtaş, Uzm. Dr. Esen Poyraz Karan’a ve tüm ameliyathane ekibimize teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın sağlığı için yüksek teknoloji ve uzman kadroyla çalışmaya devam edeceğiz.”