Hatay İtfaiyesi’ne 100 yeni araç takviyesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından 70’e gerileyen araç sayısını 170’e çıkardı. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Keskin, depremde merkez istasyonu yıkılan, bazı ilçe istasyonları zarar gören birimin, kısıtlı imkânlarla sürdürdüğü hizmetlerini güçlendirmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Yeni araçların teslimatlarının kısım kısım gerçekleştirildiğini aktaran Keskin, araçların tamamının teslim alınmasıyla araç kapasitesi bakımından Türkiye’nin en güçlü itfaiye teşkilatlarından biri olacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün liderliğinde itfaiyenin her geçen gün daha iyiye gittiğini anlatan Keskin, “Depremden sonra yaklaşık 70 araçla Hatay’ın tüm ilçelerine hizmet veriyorduk, filomuza 100 yeni araç ekledik. Araçlarımızı şu anda kısım kısım teslim alıyoruz, bir ay içerisinde 100 aracın tamamını filomuza katmış olacağız. Bu araçlar geldiği zaman ülkenin araç kapasitesi anlamında en güçlü teşkilatlarından biri olacağız” diye konuştu.

Keskin, Antakya, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde de yeni istasyonların yapımının sürdüğünü dile getirdi.

Göreve geldikleri 2024 yılından bugüne 96 binin üzerinde vakaya müdahale ettiklerini belirten Keskin, “Bizim aylık müdahale ettiğimiz vaka sayısı 1600, bu ciddi bir sayı. Şehirde 1 milyon 700 bin nüfus var, bu teşkilatın çok güçlü olması gerekiyor” dedi.