Göçmen kaçakçılarına Jandarma Darbesi: 43 tutuklama

Hatay dahil 18 ilde göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 52 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Düzensiz göçmen gruplarının İHA ile tespit edildiği eş zamanlı operasyonlar Ağrı, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Hakkâri, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van’da gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, asayiş, otoyol ve komando timlerince ise karadan yürütülen çalışma yürüttü.

52 göçmen kaçakçılığı organizatörünün gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerden 43’ü tutuklandı, 9’u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Operasyonlar sonucunda 131 araç ile 20 bot ve bot motoru ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ülkemizin huzuru, güvenliği ve kamu düzeni için düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı mücadelemizi; insan haklarını esas alan, kamu düzeninden taviz vermeyen ve milli menfaatlerimizi gözeten bir anlayışla kararlılıkla sürdürüyoruz. Kahraman Jandarmamızı, Daire Başkanlığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz” denildi.