Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Arsuz’da sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmalarını değerlendiren vatandaşlar, ilçede uzun yıllar beklenen hizmetlerin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Altyapısı olmayan turizm şehrinin çehresini değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini ve sevgilerini ileten Arsuzlular, yıllardır çözüm bekleyen sorunların birer birer giderildiğini ifade etti.
Özellikle altyapı soruna kalıcı çözüm getirilmesi sürecinde yaşanan sıkıntıların ardından güzel günlerin geleceğini ifade eden vatandaşlar, Başkan Öntürk ile ilçede devam eden dönüşüm sürecinden memnuniyetlerini anlattı. Çalışmaların beklediklerinden daha kısa sürede tamamlandığını da dile getiren vatandaşlar, “Çok umutlanmamıştık ama yaptılar” diyerek, yapılan hizmetlerin kendilerini şaşırttığını ve Arsuz’un geleceğine dair umutlarını artırdığını ifade etti.
Bir vatandaş, “Altyapısı olmayan bir şehri altyapıya kavuşturan ilk defa Mehmet Öntürk Başkanın çalışmalarını görüyoruz burada. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam eder.” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Arsuz’un son bir yılda önemli bir değişim yaşadığını belirten bir başka vatandaş ise, “Arsuz geçen senelerden bu seneye daha fazla ilerledi. Köy içi daha canlı. Sayın Mehmet Öntürk’e teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
Özellikle altyapı çalışmalarının uzun vadede büyük kazanımlar sağlayacağını vurgulayan vatandaşlar, geçici zorluklara rağmen ortaya çıkacak sonuçtan umutlu olduklarını belirtti. Bir vatandaş, “Benim için en önemli şey altyapıydı. Birazcık sıkıntı çekiyoruz ama sonu çok güzel olacak. İleriye dönük çok büyük bir proje. Başkanımız Mehmet Öntürk’ü çok seviyoruz. Verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Köyiçi’nde yapılan düzenlemelerin yaşam kalitesini artırdığını ifade eden bir anne ise, “Benim için önemli olan çocuğumla birlikte Köyiçi’nde rahat yürümekti. Eski çakıl taşlı yolda çok zorlanıyorduk. Sokak araları da çok iyi oldu. Kaldırım taşlarından çok rahatsız oluyorduk. Şu an çok memnunuz ve çok rahat gidip gelebiliyoruz. Çalışmalar çok kısa sürede tamamlandı. Çok umutlanmamıştık ama yaptılar.” şeklinde konuştu.
Vatandaşların görüşlerini sosyal medya hesabından paylaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de, “Hak ettiği hizmetleri yıllardır alamayan Arsuz’umuzun değişimini en güzel siz anlatıyorsunuz. Güzel sözleri ve desteği için her bir hemşehrime gönülden teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

