HATSU’dan üç ilçede planlı su kesintisi

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU), Büyük Karaçay Barajı iletim hattında yapılacak altyapı çalışmaları nedeniyle 28 Temmuz Salı günü Antakya, Defne ve Samandağ’ın birçok mahallesinde planlı su kesintisi uygulanacağını duyurdu.
Ekipler, 08.00 ile 23.30 saatleri arasında yapılacak su kesintisi dolayısıyla planlı su kesintisinden etkilenecek vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri önceden almalarının önem taşıdığını vurguladı.
Çalışmalar kapsamında Büyük Karaçay Barajı iletim hattı üzerinde 500’lük ve 700’lük çapta yeni branşman bağlantıları oluşturulacak. Ayrıca iletim hattında tespit edilen arızalar onarılırken, Defne’ye bağlı Çınarlı, Çökek ve Üzengili mahalleleri ile Samandağ ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi’nin su iletim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar da eş zamanlı olarak yürütülecek.
Planlı su kesintisinden Antakya ilçesinde Şirince, Karaali Bölüğü, Kardeşler, Bağrıyanık, Aydınlıkevler, Hacı Ömer Alpagot, Sofular, Kışlasaray, Esentepe, Esenlik, Gazi, Saraycık, Günyazı, Kisecik TOKİ Konutları, Dikmece TOKİ Konutları, Alazı TOKİ Konutları, Ekinci Mahallesi, EXPO Kisecik Alanı ile Doğanköy ve Kuzeytepe mahallelerinin bir bölümü etkilenecek.
Defne ilçesinde ise Çekmece, Subaşı, Turunçlu, Akdeniz, Elektrik, Armutlu, Sümerler, Yeniçağ, Tavla, Özbek, Büyükçat, Hancağız, Koçören, Güneysöğüt, Meydancık, Çınarlı, Çökek, Üzengili ve Ballıöz mahalleleri ile Aşağıokçular ve Dursunlu mahallelerinin bir bölümünde planlı su kesintisi uygulanacak.
Samandağ ilçesinde de Çanakoluk, Huzurlu, Ataköy, Avcılar, Karaçay ve Tomruksuyu mahalleleri planlı su kesintisinden etkilenecek.
HATSU Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların tamamlanmasının ardından Büyük Karaçay Barajı iletim hattını yeniden devreye alarak su teminini kademeli olarak normale döndürmeyi hedefliyor.