İskenderun Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar ve renkli etkinliklerle vatandaşlara unutulmaz günler yaşatmaya hazırlanıyor.
‘Kültür, sanat ve müzik bir arada’, ‘4 gün dolu dolu eğlence’ sloganlarıyla gerçekleştirilecek festival, 3-6 Temmuz 2026 tarihleri arasında İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenecek. Dört gün sürecek etkinliklerde her akşam saat 20.30’da sahne alacak sanatçılar, festival coşkusunu zirveye taşıyacak.
Festival programı kapsamında 3 Temmuz Cuma günü Uğur Aslan, 4 Temmuz Cumartesi günü Elif Buse Doğan, 5 Temmuz Pazar günü Mahsun Kırmızıgül ve final gecesi olan 6 Temmuz Pazartesi günü Çelik sevenleriyle buluşacak.
Sporun kalbi de festivalde atacak
Organizasyon kapsamında düzenlenecek spor turnuvaları da büyük heyecana sahne olacak. Karate, satranç, masa tenisi, tenis, voleybol, tavla ve yelken branşlarında gerçekleştirilecek turnuvalarda sporcular şampiyonluk mücadelesi verecek. Sahada, masada ve denizde yaşanacak kıyasıya rekabetin ardından dereceye giren sporcular festival kapsamında ödüllendirilecek.
İskenderun Belediyesi, hem konserlere hem de spor organizasyonlarına tüm vatandaşları davet ederek, 5 Temmuz ruhunu birlik ve beraberlik içerisinde yaşama çağrısında bulundu.


