Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Dinç’i ziyaret etti.

HMKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘28 Mayıs Azerbaycan Bağımsızlık Günü Anısına: Dünden Bugüne; Dilden Sanata Azerbaycan-Türkiye’ başlıklı etkinlik dizisi için Hatay’a gelen Abbasov, ziyaretin ardından İl Müdürü Dinç ile birlikte Cemil Meriç Halk Kütüphanesi’ni gezdi.

Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Abbasov, iki ülke arasındaki kültürel bağların önemini vurgularken, “Esas amacımız milli kültürümüzü kardeş ülkemizde tanıtmak ve Azerbaycan Türkiye kültürel ilişkilerini daha da güçlendirmektir” dedi.

Abbasov, kütüphane ziyaretinde iki ülke arasındaki kültür ve sanat alanındaki iş birliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

