Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Anneler Günü münasebetiyle şehit anneleri, 6 Şubat ve devamındaki depremlerde hayat arkadaşlarını kaybederek evlatlarına hem anne hem baba yüreğiyle sarılan anneler ile koruyucu aile anneleriyle biraraya geldi.

Duygu yüklü programda; evlatlarını vatan uğruna şehit annelerin vakarı, depremlerde eşlerini kaybedip çocukları için dimdik ayakta duran annelerin metaneti ve koruyucu aile olarak bir çocuğa yuva sıcaklığı sunan annelerimizin merhameti adeta yüreklere dokundu.
Anneliğin; sevginin en saf hâli, sabrın en vakur duruşu, merhametin en derin kaynağı ve fedakârlığın en yüce makamı olduğunu ifade eden Vali Masatlı, güçlü aile yapısının, diri toplum ruhunun ve yarınlara güvenle bakan nesillerin temelinde annelerin duasının, emeğinin ve yüreklerinin büyüklüğünün bulunduğunu vurguladı.

Şefkatiyle yuvalara huzur, duasıyla ömrümüze bereket, sevgisiyle hayatımıza anlam katan, her zorluğu vakarla göğüsleyen bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Vali Masatlı, devletimizin şefkat elinin her daim annelerin, çocukların, şehit ailelerinin, depremzede ailelerin ve koruyucu ailelerin yanında olduğunu belirterek; Hatay’ın yeniden ayağa kalkışında annelerin duasının, sabrının ve güçlü duruşunun çok kıymetli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Program kapsamında Vali Mustafa Masatlı ve eşi, annelerle yakından ilgilenerek masaları ziyaret etti; samimi sohbetlerde bulundu ve günün anısına karanfil takdim etti.
Medeniyetler Korosu’nun seslendirdiği eserlerle duygu dolu anların yaşandığı program, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.


