Kırıkhan’da 6 Şubat depreminde kaybettiği sol bacağı ampute edilen 13 yaşındaki Suriye uyruklu Hasan El Cevher, yeni protezine Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi sayesinde kavuştu.

Enkazdan yaralı kurtarıldıktan sonra İskenderun ve Adana’daki hastanelerde tedavi gören Kırıkhan İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi El Cevher, 2024’te İstanbul’da ayağına takılan protezle yeniden yürümeye başlamıştı. Ancak zamanla eskiyen protezini kendi imkanlarıyla değiştiremeyen El Cevher, Hatay Valiliği ve Fiziksel Engelliler Vakfı’nca açılan Türkiye’nin tek Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezine başvurdu. Burada yapılan ölçümler ve uzman doktorların değerlendirmesi sonrası hazırlanan yeni protezine kavuşarak, daha rahat yürümeye başlayan Hasan, merkezdeki rehabilitasyon sürecini sürdürüyor.

“Protezden çok memnunum”
Depremden 2 saat sonra enkazdan kurtarıldığını ve tedavisi sırasında 13 kez ameliyat olduğunu anlatan El Cevher, “Merkezde çok şükür her şey çok güzel gidiyor. İstanbul’daki protezden memnun değildim, ancak burada takılan protezden çok memnunum. Küçüklüğümden beri mahallede arkadaşlarımla futbol oynuyordum. Bu alışkanlığımı depremde bacağımı kaybetsem de sürdürüyorum çünkü futbolu çok seviyorum. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Futbolcu olup insanlara yardım etmek, kazandığım parayla bedensel engellilere protez yaptırmak, görme ve işitme engellilere destek olmak istiyorum” dedi.

Yardımlarından dolayı merkezin görevlilerine teşekkür eden El Cevher, Fenerbahçe maçını stadyumda izlemeyi hayal ettiğini de sözlerine ekledi.


