Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat felaketinin yıl dönümünde, yıkımın simge şehirlerinden biri olan Hatay’da deprem şehitliğini ziyaret etti.

Hatay ziyaretinde ilk olarak depremin en ağır hasar verdiği ve nüfusuna oranla en çok kaybın yaşandığı Defne’ye gerçekleştiren Genel Başkan Özel, Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’ü makamında ziyaret ederek, Hatay ve Defne’de yürütülen çalışmalar, yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunlar ve yeniden ayağa kalkma sürecine dair değerlendirmeler yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile çok sayıda partili yöneticinin eşlik ettiği Özel daha sonra, Narlıca Deprem Şehitliği’ne geçti.

İsimsiz mezarların, oyuncak bırakılan kabirlerin arasında yürüyen Özgür Özel ve beraberindeki heyet mezarlara kırmızı karanfiller bırakarak, dua etti.

Yakınlarını kaybeden ve mezar başlarında ağıt yakan vatandaşlarla ilgilenen Özel, taziyelerini ileterek acılara ortak oldu.

Şehitlik ziyaretinin ardından konteyner kentlerde hayata tutunmaya çalışan vatandaşlarla biraraya gelen Özel, sorunları yerinde dinleyip, gözlemleyerek, eksiklerin giderilmesi noktasında takipçi olacaklarının sözünü verdi.

Rezerv alan mağdurları ile özel bir toplantı gerçekleştirecek olan Özel, önemli buluşma öncesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimiz, bölgedeki rezerv alan mağdurları ile ilgili itirazlarını dile getirdiler, dinlemediler. Ben 6 grup konuşmasında da bu soruna dikkat çektim. Hatay’da yaklaşık 50 bin rezerv alan mağduru var. Bu toplantıda dertlerini anlatacaklar, beklentilerini anlatacaklar, biz de bunu meclise taşıyacağız. Konunun asıl sorunu; samimiyetsizlik. Samimi bir yaklaşım yok. İnsanlarda ayrımcılık olduğuna ilişkin şüpheler var. Hatay gibi bir coğrafyada ayrımcılıktan bahsediyorlarsa bu çok tehlikeli bir fay hattıdır. Depremden daha tehlikelidir” dedi.


