Tosyalı Cezayir A.Ş., tek bir doğrudan indirgeme(DR) modülü ile yıllık doğrudan indirgenmiş demir (DRI) üretiminde yeni bir dünya rekoru kırdı. Tosyalı Cezayir’in 2. Modülü, 2025 yılında 2,43 milyon ton üretim yaparak, aynı komplekste yer alan ilk DRI tesisi ise 2025 üretimiyle dünya sıralamasında 3. oldu.
İlk işletme yılında yeni bir küresel ölçüt belirleyerek, olağanüstü bir başarıya imza atan TOSYALI Cezayir, Tosyalı’nın doğrudan indirgeme demir üretimindeki liderliğini ve ölçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, TOSYALI Cezayir’in ikinci modülüyle 2025 yılında yeni bir dünya DRI üretim rekoru kırması ve ilk TOSYALI DRI modülünün de küresel olarak 3. sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi; “Dünyanın önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biri olarak, Cezayir’deki tesisimizde daha düşük karbon emisyonları sağlayan DRI (Doğrudan İndirgenmiş Demir) yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2020 yılından bu yana, TOSYALI Cezayir tesisimiz her yıl dünya DRI üretim rekorunu kırıyor. 2025 yılında, ikinci modülümüzün elde ettiği rekorun ötesinde, ilk DRI modülümüz de güçlü bir performans sergileyerek yıllık DRI üretiminde küresel olarak 3. sırada yer aldı ve ikiz DRI stratejimizin ölçeğini ve tutarlılığını bir kez daha teyit etti. Geçen yıl ikinci DRI’mızın devreye alınmasıyla TOSYALI Cezayir, dünyanın en büyük ikiz DRI tesislerinden birine sahip tesis konumuna ulaştı. Kullandığı gelişmiş teknoloji sayesinde, ikinci DRI tesisi, hem doğal gazla hem de -küçük bir modifikasyonla- %100 hidrojenle çalışabilme özelliğine sahip, ticari üretime başlayan dünyadaki ilk tesis oldu. Aynı dönemde, Avrupa’daki diğer şirketler de esnek DRI yatırım kararları açıkladı. Ancak biz Bu kararı alan, yatırımı tamamlayan ve üretime başlayan ilk şirket biz olduk. Yeni DRI ile elde ettiğimiz üretim rekoru, sürdürülebilirlik, verimlilik ve ölçek odaklı yatırım stratejimizin başarısını teyit etmekle kalmayıp, Tosyalı’nın küresel yeşil çelik üreticisi konumunu da daha da güçlendirdi.”
Midrex Technologies Başkanı ve CEO’su KC Woody, “TOSYALI Cezayir’i faaliyetlerinin ilk yılında elde ettiği bu muazzam başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. Bu kadar kısa sürede yeni bir küresel ölçüte ulaşmak, TOSYALI’nin dünya standartlarındaki operasyonel mükemmelliğinin ve MIDREX Teknolojisinin sınıfının en iyisi verimliliğinin, güvenilirliğinin ve esnekliğinin güçlü bir göstergesidir. TOSYALI’nın çok yakında nominal kapasitesini aşacağından eminiz” dedi.

