Dörtyol’da Milli Mücadele döneminde ilk kurşunun atılışının 107. yıl dönümü törenle kutlandı.

Numune Evler Mahallesi İlk Kurşun Anıtı önündeki törende, Dörtyol Kaymakamı Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Bahadır Amaç, Adana 6. Kolordu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ozan Nas ve Hatay Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Karaca anıta çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Başkan Amaç, kutlu mücadelenin ve haklı zaferin 107. yılına tanıklık etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Dörtyollular’ın Ataya, vatana ve millete olan bağlılığını en güçlü şekilde yaşayarak ve yaşatarak gösterdiklerini ifade eden Başkan Amaç, “19 Aralık 1918, Türk milletinin Anadolu’da düşman işgaline karşı ilk bağımsızlık ateşini yaktığı gündür. Bundan tam 107 yıl önce başlatılan mukaddes gayenin ilk kıvılcımı, Dörtyol’dan tüm Anadolu’ya yayılan bir inanç meşalesi olmuş; bağımsızlık ve vatan müdafaası uğruna nice atalarımız canlarını Allah’a emanet ederek düşman işgaline karşı verilen mücadelenin zaferini tüm Anadolu’ya temsil etmiştir. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün en sadık yol arkadaşları olan yiğit Dörtyollu hemşehrilerimizle, bağımsızlık mücadelesinin 107. yılında, atamıza, vatanımıza ve milletimize olan bağlılığımızı dosta düşmana karşı en güçlü şekilde yaşayarak ve yaşatarak göstereceğiz. Bugün, Kara Mehmet Çavuş ve kahraman silah arkadaşlarıyla başlatılan kutlu mücadelenin ve haklı zaferin 107. yılına tanıklık etmenin şerefini ve gururunu yaşıyoruz. Kara Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa, Hasan Tahsin, Şahin Bey, Nene Hatun, Kara Fatma gibi nice kahramanımız, memleketin dört bir yanından gövdelerini ve yüreklerini siper ederek bu kutlu zafere öncülük etmiştir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi ve nice adsız kahramanlarımızı minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum” dedi.

Törenin ardından ilk kurşunu atan Çavuş Mehmet Kara, Kara Hasan Paşa ve arkadaşlarının kabirleri ziyaret edildi.

Öte yandan, programlar kapsamında ilçede düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



