Hatay’ın gastronomi mirası, genç şeflerle geleceğe taşınıyor!

Arsuz Uluçınar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(MTAL), gastronomi dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan GastroAntalya’2025’te büyük bir başarıya imza attı. 42 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından genç şef adaylarının katıldığı GastroAntalya Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması’nda Uluçınar MTAL öğrencileri farklı kategorilerde sergiledikleri lezzetlerle 11 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplam 19 madalya almayı başardı.


Yaratıcı sunumlar, yarışmalar ve profesyonel mutfak gösterileri ile üç gün boyunca büyük ilgi gören yarışmada, Arsuzlu öğrencilerin Hatay’ın yöresel lezzetlerini modern dokunuşlarla harmanlandığı tabaklar, jüri üyelerinden tam not aldı.

Yarışmaya büyük bir özveri ve emekle hazırlanan Arsuz Uluçınar Turizm MTAL’in öğrencileri balık, makarna, bireysel tatlı ve ana yemek kategorilerinde birinciliği elden bırakmazken, Hatay’ın zengin gastronomi mirasının, genç nesillerin elleriyle geleceğe taşındığını da ortaya koydu.

GastroAntalya’da dereceye giren Arsuzlu öğrenciler ve kategorileri şöyle:
Balık Kategorisi
• Muhammed Alkaya – Altın
• Rabia Doğru – Altın
• Egemen Güzel – Gümüş
• Umut Güzel – Bronz

Makarna Kategorisi
• Elisa Kaya – Altın

Bireysel Tatlı Kategorisi
• Elif Kaya – Altın
• Nisa Aflaz – Gümüş
• Zeynep Keleş – Gümüş
• Cem Kazar – Gümüş

Ana Yemek Kategorisi
• İzzet Kopran – Altın
• Efekan Özkan – Altın
• Yağmur Kaba – Altın
• Hüseyin Elmas – Altın

Ekip Kategorisi
• Ekip 2 (Hüseyin – Muhammed – Cem): 3 Altın
• Ekip 1 (Rabia – Umut – Yağmur): 3 Gümüş