11.11’de toprağa imzanız fidan olsun!

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Hatay ve Kilis’te fidan dikim gerçekleştirilecek 19 alanda son hazırlıkları tamamladı. 11 Kasım’da ‘Sevdamız yeşil vatan’ sloganıyla Hatay’da 15 lokasyonda toplamda 36 bin 550 fidan toprakla buluşacak.

Hatay Orman Bölge Müdürü İlkay Günay, ağaçlandırma çalışmasında yangında zarar gören alanlara öncelik verdiklerini belirterek, “Daha yeşil bir Türkiye ve sağlıklı bir gelecek için gelin hep birlikte yeşil vatana olan sevgimizi gösterelim. Geleceğe nefes olalım. Hep birlikte toprağa imza atalım, şahidimiz toprak, imzamız fidan olsun ” dedi.

Günay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yaşamını yitirenler anısına oluşturulan hatıra ormanlarında da fidan dikimlerinin sürdüğünü belirtti.

Antakya Karlısu Mahallesi’ndeki 6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı başta olmak üzere diğer ilçelerdeki alanlara şu ana kadar yaklaşık 12 bin fidanın dikildiğini dile getiren Günay, “Hatay ilimizde depremlerde kaybettiğimiz 24 bin 251 vatandaşımız olduğu için Hatay Valiliği ile her ilçemizde ‘Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’ adı altında her birinin adına en azından bir fidan dikme gayretindeyiz. Bunu yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Bu proje sayesinde kaybettiğimiz canlarımızın ruhları için bir fidan bağışlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Hatay’da Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla yarın saat:11.00’de Serinyol Mahallesi Sağlık sokakta(Serinyol Huzurevi yanı), Arsuz’da Kaymakam Fatih Eroğlu’nun katılımıyla saat:10.30 Kozaklı Mahallesi’nde, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder, Orman İşletme Müdürü Harun Boz ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün katılımıyla saat 11.00’de de Bekbele Mahallesi’nde gerçekleştirilecek