Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), zeytin hasadı döneminde artan üretim faaliyetleri nedeniyle il genelindeki zeytinyağı fabrikalarında denetim yaptı.

HBB Tarımsal Hizmetler ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları tarafından yürütülen denetimlerde, gıda mühendisleri ‘sarı altın’ veya ‘sıvı altın’ olarak bilinen zeytinyağı üretim tesislerinde hijyen ve sağlık standartlarına uygunluk kontrolleri gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri işletmelerin ÇED raporları, yangın tüpleri ve iş yeri açma-çalıştırma ruhsatlarını kontrol ederek eksiklik tespit edilen fabrikalara gerekli uyarıları yaptı. Uygun koşulları sağlamayan fabrikalara tutanak tutularak ve cezai işlem uygulandı.

Karasuya karşı uyarı
Zeytinyağı üretimi sonrası ortaya çıkan ve “karasu” olarak bilinen kahverengi renkli sıvının, doğrudan toprağa ya da suya verilmesinin çevre kirliliğine yol açtığını belirten HBB yetkilileri, bu konuda da işletmelere uyarılarda bulunulduğunu aktardı.


