‘Küllerinden doğuyor memleketim’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinde ağır yıkımın yaşandığı Antakya’ya bağlı Atatürk Caddesi’nin yürüttükleri yeniden ihya çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuşunu paylaştı.

Şehrin en işlek caddesinin son halini kamuoyuyla paylaşan Bakan Kurum, “Küllerinden doğan Hatay’ımız yeniden göz kamaştırıyor” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum’un deprem sonrası dünyanın en büyük iyileştirme operasyonuyla yeniden dönüşüm sürecinin devam ettiği Hatay ile ilgili yaptığı paylaşımda, Atatürk Caddesi’nin mimarisi, geniş kaldırımları ve aydınlatmasıyla modern ve estetik bir görünüme kavuştuğu dikkat çekti.

6 Şubat depremlerinde arkadaşlarını kaybeden Tuba Kenan Kavallı’nın bestelediği ‘Doğar Küllerinden Memleketim” adlı 6 Şubat Ağıdı’nın eklendiği paylaşımını alıntılayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, paylaşımına “Devletimiz var olsun” notunu düştü.