Şikâyetler arttı, su ürünleri denetimleri sıklaştı!

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, 2025–2026 av sezonunun başlamasıyla birlikte artan şikâyetler üzerine su ürünleri denetimlerine bizzat eşlik etti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, Hatay’da av sezonunun başlamasıyla su ürünleri avcılığı ve satışı yapılan yerlerde asgari avlanma boy limitleri, nakil belgesiz taşımacılık ve izinsiz satışlara yönelik denetimler yapıldı.

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, denetimlerin titizlikle devam edeceğini belirtirken, “2025–2026 av sezonunun başlamasıyla birlikte ülke genelinde, asgari avlanma boy limitlerinin altında ürün avlanması, nakil belgesiz taşımacılık yapılması ve izinsiz satışlara yönelik şikayetler arttı. Bu kapsamda, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde eş zamanlı denetimler başlatıldı. Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi amacıyla denizlerde, iç sularda, karaya çıkış noktalarında, balık hallerinde, nakil güzergahlarında, işleme tesislerinde, soğuk hava depolarında, toptan ve perakende satış noktalarında yoğun kontrol ve denetim faaliyetleri yürütülmektedir” dedi.