Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret olarak tescillenen Hatay Sarısı ipeği’ne ait tescil belgesi, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya takdim edildi.
Yürütücülüğünü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(HMKÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Can’ın yaptığı proje kapsamında Hatay Valiliği ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi adına “Hatay Sarısı İpeği” ile ilgili yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusunun 16 Eylül 2025 tarihi itibariyle resmiyet kazanması sonucu, Prof. Dr. Feza Can ve Prof. Dr. Coşkun Durgaç ipek yetiştiricilerinden oluşan heyetle Vali Masatlı’yı makamında ziyaret etti.
Feza Can ve beraberindeki heyet, coğrafi işaret tescili ile Hatay sarısı ipeği başta olmak üzere ilin kültürel değerlerinin koruma altına alınması çalışmalarına verdiği destekten dolayı Vali Masatlı’ya teşekkür ederek, alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni takdim etti.
Bu belgenin; üretim kalitesinin korunması, marka değerinin güçlendirilmesi ve geleneksel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli adımlardan biri olduğunu belirten Vali Masatlı, “Her geçen gün sayısı artan Coğrafi işaretli ürünlerimizle hem yerel üreticimizin küresel pazarda rekabet gücünü artırmaya hem de ilimizin kültürel kimliğini dünyaya tanıtmaya kararlıyız” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.