Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği tarafından Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle düzenlenen ‘Türk Mutfağı ve Türk El Sanatları’ tanıtım resepsiyonda Hatay lezzetlerine yer verildi. Resepsiyon boyunca katılımcılar mücverden keşkeğe, içli köfteden künefeye kadar Hatay Muftağı’na özgü birçok lezzeti Şef Sinem Özler yönetiminde tadarken, Türk el sanatlarını da inceleme fırsatı buldu.
Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer’in ev sahipliğinde Temsilcilik’te gerçekleştirilen resepsiyona, İstanbul Valisi Davut Gül, yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Valisi Gül, resepsiyona katılan her bir misafirin buradaki yemekleri tadarken kendinden, kendi kültüründen bir miktar bir şeyler bulacağını dile getirdi.
Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Usluer de Türk Mutfağı Haftası’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2022’den bu yana 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ve dünya çapında kutlandığını söyledi.
Usluer, 30 Mart 2023 tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Sıfır Atık Günü” ilan edildiğini hatırlatarak, “Türk yemekleri bize sıfır atık bilinci açısından pek çok seçenekler sunar. Bir Türk kadını mutfağına girdiğinde birkaç malzemeden birçok çeşit yemek üretebilir ve tüm kalan malzemelerini değerlendirir” ifadelerini kullandı.
Hatay’dan seçilmiş lezzetleri ön plana çıkardıklarını dile getiren Usluer, Akdeniz, Arap ve Anadolu geleneklerinin bir karışımı olan Hatay mutfağının, Şef Sinem Özler tarafından takdim edildiğini belirtti.
Usluer, ayrıca etkinlikte yer alan Hatay el sanatlarının tasarımcısı Banu Yentür’ün Türk kültürünü yaşatmanın ve tanıtmanın çabası içerisinde olduğunu aktararak, Yentür’ün çalışmalarının bugünkü programın düzenlenmesi için önemli bir ilham ve motivasyon kaynağı olduğunu da dile getirdi.