Türk Mutfağı Haftası’nın lezzet durağı: İskenderun

İskenderun’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında kentin yöresel yemekleri tanıtıldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında kentin yöresel yemekleri tanıtıldı. ( Ali Kemal Zerenli – Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ dolayısıyla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Gastronomi ve Fuar Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel, etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan coğrafi işaretli lezzetlerin yer aldığını belirtti.

Yöresel lezzetlerin önemine değinen Duruel, “Bu lezzetler sadece yemek değil, kültürümüzün, tarihimizin ve yerel zenginliklerimizin birer taşıyıcısıdır. Etkinliğimiz hem öğrencilerimizin mesleki gelişimi hem de kültürel mirasımıza sahip çıkma adına çok değerli bir fırsat sunmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı.

Etkinlikte, Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde dereceye giren öğrencilere hediye verildi.