100. Yıl Köyü’nün kapıları 46 depremzede aileye açıldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü içerisinde inşa süreci devam eden 100. Yıl Köyünün 1. Fazı’nda tamamlanan 46 evin anahtarı depremzede ailelere teslim edildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(HMKÜ), Jandarma Asayiş Vakfı, Gülmek İyileştirir Derneği ve Blocks for Hope gönüllülerinin desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında inşa edilecek 255 evin 46’sının anahtarları üniversitenin Atatürk Konferans Salonu’nda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Blocks For Hope, Gülmek İyileştirir Derneği ve Jandarma Asayiş Vakfı temsilcileri 100. Yıl Köyü projesinin hayata geçiş sürecini katılımcılarla paylaştı.

  1. Yıl Köyü projesine katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, depremin özellikle Hataylılarda kalıcı izler bıraktığını söyledi.

Depremlerin ardından görevinin sadece rektörlük olmadığını dile getiren Eren, “Ben depremden bu yana yaptığım işin rektörlük değil bir vatan görevi, ikinci bir askerlik olduğuna inanarak yapmaya çalıştım. Bu süreçte şunu gördüm, ilk defa tanıştığımız ama sanki doğduğumuzdan bu yana dostluğumuzun devam ettiğini düşünecek kadar güçlü dostluklar kurduğumuz bu projeye gönlünü koyan, yüreğini koyan bir dolu insan tanıdım. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, iyi ki bize güç ve moral veriyorsunuz” dedi.

Rektör Eren, ayrıca 100. Yıl Köyü projesinin 6 Şubat depremleri sonrası sevdiği insanları, yaşadıkları yuvalarını kaybeden personelinin hayatlarını normalleştirmeleri ve geleceğe umutla bakabilmeleri adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

Eren, yapılan evler sayesinde üniversite personelinin de yaşam ve çalışma koşullarının düzene gireceğini ifade etti.

Gülmek İyileştirir Derneği Başkanı Aslı Bastıyalı da proje sürecinde kuruluşların desteğinin yanı sıra çocukların harçlıklarından, emeklilerin de maaşlarından destekte bulunduklarına dikkati çekti.

Projeye destek veren herkese teşekkür eden Bastıyalı, “Bütün bunların olmasının arka planındaki en küçük sebeplerden biri de iyilik elçilerimizdi. İlker Ayrık, Uğur Aslan, Gökhan Çınar, Jehan Barbur bize güvenip sürekli bu projeyi anlatıp, destek isteyip kendi isimlerini de koymasalardı eminim onca öğrenci, emekli insan güvenip projenin arkasında durmazdı” derken, projenin 2’nci ve 3’üncü etap çalışmalarını da hızla sürdürdüklerini dile getirdi.

Törende sunuculuk yapan oyuncu İlker Ayrık da projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından 2 hak sahibine temsili olarak anahtarları verildi. Tören sonunda destek sağlayan kuruluşlara, derneklere ve oyunculara plaket takdim edildi.

Törenin ardından üniversite arazisinde inşa edilen 100. Yıl Köyü evleri gezildi.