Elazığ depremi panik yarattı

İçişleri Bakanlığı ve AFAD, Malatya’da 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı olmadığını duyurdu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu kentte vatandaşlar büyük panik yaşarken, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Hatay, Batman ve Tunceli illerinde de hissedildi.

 33 yardım çağrısı yapıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 374 ihbar geldiğini belirterek, “Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Hatay’ı da salladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, depremi hisseden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, “Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem Hatay’ımızda da hissedildi. Hemşehrilerime ve tüm komşu şehirlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz. Herhangi bir olumsuzlukta  HBB Beyaz Masa ALO 153 hattı üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“Afet boyutunda bir deprem beklemiyorum”

Deprem Profesörü Naci Görür de, söz konusu fay hattında afet boyutunda bir deprem beklemediğini belirterek, “Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Endişe yok, Geçmiş olsun” dedi.