İyilik atölyesinde tandır ekmeği 7 lira!

Hatay’da, Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi işbirliğinde deprem sonrası başlatılan “İyilik Tandırı Projesi” kadınlara ekonomik kazanç sağlamanın yanında depremzedelerin de uygun fiyattan ekmek alabilmesine imkan sunuyor.

Proje kapsamında Antakya Haraparası Konteyner Kenti’ne konuşlanan ve burada aileleriyle kalan depremzede 4 kadının görevlendirildiği iyilik tandırında, günde 600 tandır ekmeği pişiriliyor. Proje kapsamında tanesi 7 lira olan ekmek satışlarından elde edilen gelirlerin bir kısmı tandırda görevli kadınlara verilirken, geriye kalan kısmı ise ihtiyaç sahibi depremzedeler ve hafız öğrencilerin yararına kullanılıyor.

Kentte iki farklı noktada “Güzel İşler Merkezi” adlı yardım faaliyeti gerçekleştirdikleri konteynerlerin de bulunduğunu anlatan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, merkez sayesinde şu ana kadar 5 bin ihtiyaç sahibine yardımda bulunduklarını dile getirdi.


“İyilik Tandırı Projesi” ile kadınların günde 600 tandır ekmeği çıkardığını anlatan Topçu, “İhtiyaca binaen bu sayılar giderek artabiliyor. Burada hem uygun fiyata ekmeği kardeşlerimize sunarken hem de elde edilen gelirleri ihtiyaç sahibi depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Hafızlarımızın ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu çalışmalardan herkes memnun. Burada çalışan ihtiyaç sahibi hanımefendi kardeşimizin de evlerine bir katkıları olsun diyerek ellerinden tutmuş olduk. Üreten kardeşlerimiz bu sayede hayır yapma duygusunu yaşıyor, iyiliği yayıyor. Diğer taraftan da Hatay’ın güzel nimetlerini zor zamanda ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize sunduğumuz için bizler de mutluyuz” dedi.