Arsuz’da ‘KALE’ gibi sağlam geleceğe ilk adım!

Kebo Restorant tarafından Arsuz’da inşa edilen 5 derslikli Kebo Çiğdem Abla İlkokulu törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş insanı Çiğdem Kıral arasında imzalanan protokol kapsamında Kale Mahallesi’nde yaptırılan 5 derslikli okulda tören düzenlendi.

Törene Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Nermin Yıldırım Kara, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, iş insanı Çiğdem Kıral ve protokol üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören öğrenciler tarafından okunan şiirler ve folklor gösterileri ile renklendi.

Hayırsever Çiğdem Kıral, törende yaptığı konuşmasında, eğitime verdiği önemi vurgularken, çocuklara destek olmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün deilçeye kazandırılan bu önemli eğitim kurumunun, genç nesillerin geleceği için ne kadar değerli olduğunu ifade etti.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Kebo Çiğdem Abla İlkokulu’nun sadece Kale Mahallesi’ne, Arsuz’a değil, tüm Hatay’a eğitim hizmeti sunacağını belirterek, “Burada yetişecek çocuklarımız, geleceğimizin mimarları olacak. Onların gözlerindeki ışık, geleceğe dair inancımızı ve motivasyonumuzu her daim güçlü kılacaktır. Sevgili öğrenciler, bu okulda alacağınız eğitimle ülkemizin geleceğine yön verecek bireyler olacaksınız. Öğretmenlerinizin rehberliğinde, bilgiyle donanmış, çağdaş bireyler olarak yetişeceğinize inancım tamdır” dedi.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar da, öğrencilerin daha nitelikli ve daha iyi şartlarda eğitim görmesine imkan veren bir eğitim yuvasına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Mustafa Masatlı da, 6 Şubat 2023’teki depremde eğitim kurumlarının üçte birinin yıkıldığını, depremin ardından kente 117 yeni okulun kazandırıldığını söyledi.

Hatay’daki ihya çalışmalarının hayırseverlerin desteğiyle sürdüğünü belirten Masatlı, yapılan çalışmalar tamamlandığında deprem öncesinde 14 bin yedi yüz olan derslik sayısının 16 bin yedi yüz olacağını ifade etti. Hayırsever Çiğdem Kıral ve eşine teşekkür eden Vali Masatlı, okulun Kale Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından 70 öğrencinin eğitim alacağı Kebo Çiğdem Abla İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Sınıfları gezen Vali Masatlı ve protokol üyeleri, sohbet ettikleri öğrencilere hediye verdi.