Toplantıdan çıkan ortak ses; ‘Mücbir Sebep Hali uzatılsın!’

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Hatay’da “Mücbir Sebep Hali’nin Uzatılması” hakkında toplantı düzenlendi.

AFAD İl Koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıya; Hatay Vali Yardımcıları, Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Adem Yeşildal, Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri, STK yetkilileri, ilgili kamu kurum amirleri katıldı.

Mücbir Sebep Hali’nin uzatılması başta olmak üzere, Hatay’da depremden sonra vatandaşların yaşadığı zorluklar, esnaf ve sanatkarların, sanayici ve tüccarların, meslek gruplarının sorun ve talepleri ile ilin ekonomik durumunun masaya yatırıldığı toplantıda, çözüm önerileri de istişare edildi.

Toplantının ardından Bakan Yardımcısı Cantimur, il genelinde sürdürülen ticari faaliyetler hakkında katılımcılarla sohbet edip sorun ve talepleri dinledi.

Bakan Yardımcısı Cantimur, daha sonra Hatay Milletvekilleri ile birlikte 6 Şubat depremlerinde en çok can kaybının ve yıkımın yaşandığı Antakya’nın cadde ve sokaklarında gezerek, mücbir sebep halinin uzatılmasının gerekliliğini yerinde gözlemledi.

Toplantıya katılanlar, mücbir sebep halinin uzatılması konusunda olumlu bir izlenim edindiklerinin de altını çizdi.