Başkan Dönmez’den Cebike sakinlerine arsa uyarısı!

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, deprem sonrası yeniden yapılaşma sürecinde dikkat çeken Cebike(Düğünyurdu) Mahallesi’nde düzenlediği toplantıda vatandaşları yeni imar planı düzenlemeleri hakkında bilgilendirdi. Yeni Devlet Hastanesi inşaatı ve TOKİ konutları başta olmak üzere kamu projelerinin imar işlemlerinde eksiklerin giderilmesi için yapılan çalışmaları mahalle sakinleri ile paylaşan Başkan Dönmez, bölgedeki arazilerin değerinin katlandığını ve daha da artacağını belirterek, vatandaşlara  ‘Arazilerinizi satmayın’ uyarısında bulundu.

Cebike Mahallesi’nde imar planlarının vatandaşların lehine olacak şekilde sonuçlanması için Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak çalıştıklarını belirten Başkan Dönmez, “TOKİ’nin genişleme alanının hazine arazilerine doğru değiştirilmesini sağladık. Eksiklikler ve yanlışlıklar var mı? Var. Bu yanlışlıklar ve eksiklerin tamamını düzeltecek kurum İskenderun, Büyükşehir Belediyeleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıdır. TOKİ’nin genişleme alanını değiştirdiğimiz gibi yeni hastanenin yerindeki mülk sahiplerine hastanenin en yakınından yer alacakları şekilde planlama yapılıyor. Bu şehrin 50 yıllık planlamalarında Cebike bölgesi tarım arazisi iken değer 1 liraydı, şu anda yapılan imar planına göre değeri onlarca değil yüzlerce kat artmış durumda.  İmar planında 1.4 olan emsalde en az 1,6 ya da 1.8’e çıkarılması için Bakanlığa müracaatta bulunduk. ‘Gelip bakalım’ dediler 1.6’ya sıcak bakıyorlar.  Biz bakanlığın onayına sunacağız, ancak ikna edemezsek İskenderun Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yerelde sorunları çözmek için elini taşın altına koymaya hazır hiç merak etmeyin.  Bakın bununla ilgilenmeyen bir Belediye Başkanı bununla ilgilenmeyen bir siyasi irade bununla ilgilenmeyen bir İskenderun ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Bölge Milletvekilleri olsaydı bu plana da kıyamet koparsanız böyle kalırdı. Ama biz, seçimlerden önce ‘Burası bizim köyümüz rahat olun eksikliklerimizi gidereceğiz. İnsanların haklarını yerine koyacağız” dedik ve bununla ilgili geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Arazinizi satmayın!

Başkan Dönmez, imar düzenlemesi ile değeri bin kat artan arazilerini satmamaları yönünde vatandaşları ısrarla uyarırken, “Arkadaşlar 1 metre yeriniz varsa da satmayın, hakkımı helal etmem size.  Burası Ankara’da İstanbul’da yapılan yeni yerleşim alanları gibi olacak. 600 yataklı hastaneden bahsediyoruz burası hastane bulvarlarla İskenderun’un en değerli yeri olacak. Bölgede bulunan atık tesislerini de kaldırmak için planlama yapıyoruz. Burası İskenderun’un en güzel yeri olacak” şeklinde konuştu.