Mavi Vatan’da bayram coşkusu

Denizlerimizdeki bağımsızlığımızın tescili 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. Yıldönümü İskenderun’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başlayan törenlere İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal,  İskenderun Bölge Liman Başkanvekili Yunus Kanat ile askeri ve sivil erkan katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İskenderun Bölge Liman Başkanvekili Yunus Kanat ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İskenderun Bölge Liman Başkan Yardımcısı Yunus Kanat, yaptığı konuşmada Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliğinin bağımsızlığının sağlanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden Kanat, “Bugün ülkemizde gördüğümüz, yaşadığımız, uyguladığımız tüm denizcilik faaliyetlerinin, tüm denizlerimizin, bu alanda eğitim veren tüm okullarımızın bu seviyelere gelmesinde ve mavi vatanda söz sahibi olmamız elbette Kabotaj Kanunu sayesinde olmuştur” dedi.
Kutlamalar, İskenderun Liman Başkanlığı’nın organizasyonuyla İskenderun iskelesinde devam etti.
Protokol üyeleri tekneye binerek şehitler için denize çelenk bırakırken, çeşitli gösteriler de yapıldı.


İskenderun Körfezi, denizde Türk Bayrağı açan balık adamların gösterisi, Sahil Güvenlik botlarının ve römorkörlerin su fışkırtma gösterileriyle renklendi.

İskelede uzun yıllar sonra ilk kez düzenlenen yağlı direkten bayrak kapma yarışmasında dereceye girenlere madalya ve kupaları İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve ilçe protokolünün katıldığı törenle verildi.
Törende ayrıca, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu.