Hatay’da eğitimde gelecek planlaması!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hatay Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın Açılış Töreni Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla gerçekleşti.

“EXPO Hatay İstasyon” salonunda 2 gün süren çalıştaya Vali Masatlı’nın yanısıra Vali Yardımcısı Gökay İçen, İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, ilçe millî eğitim müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

İl genelindeki tüm ilçelerden öğretmenleri bir araya getiren çalıştayda, ilin eğitim kalitesinin artırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi üzerine odaklanılırken, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde de Hatay’ın önümüzdeki üç yıllık eğitim vizyonunun yeniden şekillendirilmesi ve öğrencilerin 21. Yüzyılın gerekliliklerine hazır hâle getirilmesi için yapılabilecekler değerlendirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış Konuşması’nı gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, çalıştayda katılımcıların sekiz farklı alanda projeler geliştireceklerini, böylece öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak STEM’den spor ve eğitim teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede  çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ana temasının eğitimde yenilikçilik ve etkinlik üzerine kurulu olan çalıştayın Hatay’ın eğitimdeki liderliğini pekiştirme ve ulusal eğitim politikalarına yön verme kapasitesini artırma fırsatı sunması ve sonuçları itibarıyla da ilin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunması olduğunu belirten Tüysüz, çalıştayın eğitim adına stratejik kararlara dönüşmesi ve eğitimde sürekli iyileştirmeler sağlayacak projelerin temelini oluşturması bakımından önem arz ettiğini dile getirdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise 6 Şubat ve devamındaki depremlerin travmatik sonuçlar doğurduğunu, çocuklar ve gençlerde derin psikolojik etkiler oluşturduğunu dile getirerek eğitimin, bu tür travmalarla başa çıkmada önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Okulların öğrencilerin günlük rutinlerini sürdürmelerine yardımcı olduğunu, aynı zamanda onlara güvenli bir ortam sağlayarak onlardaki travmanın hafifletilmesinde önemli bir fonksiyona sahip olduğuna dikkat çeken Vali Masatlı, eğitim kurumlarımızın, akademik derslerin yanında psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmetleri gibi hizmetleri de sunması bakımından, deprem sonrası öğrencilerimizin duygusal iyileşme süreçlerine büyük katkılar sunduğunun altını çizdi.

Asırların afetinin insanlar üzerindeki yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak için Devletin her alanda adımlar attığını ve atmaya da devam ettiğini; bunun yanında eğitim faaliyetlerinin de şartlar ne olursa olsun yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Masatlı, “Gerek Devletimizin imkânları dahilinde gerekse hayırsever insanlarımızın destekleriyle ilimizdeki dersliklerimizi arttırarak eğitimdeki yaralarımızı da hızla sarıyoruz. 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ortaya çıkardığı tablo toplumsal seferberliği kaçınılmaz kıldı. Bu zorlu süreçte özverili gayretler ortaya koyarak evlatlarımızın eğitimleri için canla başla çalışan öğretmenlerimize de teşekkür ediyor, çalıştayın ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla kısaca kimliğini öne çıkaran tüm değerleriyle Hatay’ı eskisinden daha güzel ve güçlü yarınlarına hep birlikte kavuşturacağımıza inancımız tamdır. Bunda eğitimin ve eğitim çalışanlarımızın payı önemli ve büyük olacaktır” diyerek, çalıştay sonunda ortaya çıkacak projelerin takip edileceğini ve yapılan çalışmaların sonuna kadar destekleneceğini belirtti.