Mimarlar Balosu’nda mesleğe adanmışlık onurlandırıldı

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 70. yılı dolayısıyla düzenlediği baloda meslekte 25, 40 ve 50 yılını tamamlayan meslektaşlarına plaket takdim etti.

Mesleğin geçmişine, bugününe ve geleceğine olan bağlılığını bir kez daha teyit eden mimarları buluşturan gecede, mesleğe uzun yıllar emek veren 3 mimara plaketlerini onların izinden giden oğullarının vermesi geceye ayrı bir renk kattı.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği olarak, mesleki dayanışmayı ve meslektaşlar arasındaki bağları güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Sabri Emre Uras, “Mimarlar odası olarak, geçmişten bugüne ne pahasına olursa olsun kentimizi bırakmadık ve bırakmayacağız. Şehrimizi tekrar ayağa kaldırmak için zorlu günlerden ve süreçten beraber geçiyoruz. 6 Şubat depreminden sonra birçok yakınımızı, eşimizi, dostumuzu, mimar meslektaşlarımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kentimiz için, Mimarlar Odası’nın ve Oda’nın kuruluşundan itibaren mimar büyüklerimiz ve meslektaşlarımızın emeği yadsınamaz. Bu baloyu düzenlememizin asıl amacı; depremden sonra nasıl ayağa kalktıysak, şehrimizi de ayağa kaldırmak için biraraya gelmektir. Tecrübeli meslektaşlarımız ve büyüklerimizin yol göstermesini, yeni nesli teknoloji ve bilimle entegre ederek onların enerjisiyle birleştirip mimarlar olarak tekrardan yaşadığımız şehirleri eski haline getireceğiz. Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği olarak, Kuruluşumuzun 70. yılında, tüm üyelerimize ve sektör temsilcilerine teşekkür eder, meslek hayatlarında başarılar dileriz” dedi.

Baloda mimarlık mesleğine yarım asırdır hizmet eden Sinan Bahadırlı, Mehmet Nejat Yanık ve Müfit Tennioğlu’na 50. yıl onur plaketi, Sami Keskin, Ömer Özel, Züher Bulgurcu, Celile Bulgurcu, Zülal Yalım Yeşilkanat, Abdullah Uçar, Gönül Uçar, Dergan Çarpar, Aykut Sevinç ve Ali Yavuz a  meslekte 40. Yıl plaketi, Koray Tanın, Hakan Arıcan, Mustafa Öz, Yıldıray Yıldız, Hüseyin Doğan ve Özgür Murt’a da 25. yıl plaketleri takdim edildi.

Gecede, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına uzun yıllar hizmet eden, Odanın Yönetim Kurulu, meclis üyeliği ve en son Disiplin Kurulu üyesi olan ve halen İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan Mimar Müfit Tennioğlu’na plaketini oğlu mimar Ufuk Tennioğlu, bir dönem Arsuz Belediye Başkan Yardımcılığı ile Mimarlar Odası Genel Merkez Onur Kurulu Başkanlığı yapan Mimar Ali Yavuz’a 40. Yıl plaketini mimar oğlu Hikmet Ender Yavuz ile bir dönem Arsuz Belediyesi’nde belediye meclis üyeliği yapan, EMK İnşaat Sahibi mimar Sami Keskin’e 40. Yıl plaketini mimar oğlu Emrah Keskin verdi.