Paskalya ışığı geceyi aydınlattı!

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve İsa Peygamber’in yeniden dirildiğine inanılan Paskalya, İskenderun Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Asrın felaketinde ağır hasar alan Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi yerine Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayini Kilise Papazları Nikolas Papasoğlu, Dimitri Yıldırım ve Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Doğum yönetti.

Kilise içerisinde başlayan ve daha sonra cemaate dağıtılan mumların Kilise Papazı Nikolas Papasoğlu tarafından yakılarak kilise bahçesine çıkılmasıyla devam eden ayinde, Ortodoks cemaati ‘Mesih Kam’ ilahisini Türkçe ve Arapça olarak, büyük bir coşkuyla söyledi.

Ayinde kısa bir vaaz veren Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, İsa Mesih’in Dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı’nın tüm dünyaya sağlık, huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

Düzenlenen ayin daha sonra kilise salonunda kurulan Paskalya sofrasında farklı renklerle boyanarak süslenen yumurtaların ilahiler eşliğinde tokuşturulması ve bayramlaşmayla son buldu.