‘Orman benim’ diyerek, koruma sözü verdiler!

Hatay’da orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla “Orman Benim” kampanyası düzenlendi. Antakya’daki Yıldırım Orman Parkı’nda düzenlenen etkinlikte katılımcılar, çöp topladı, yangına yol açabilecek çalıları budadı.

Kampanya kapsamındaki diğer bir lokasyon olan Arsuz’a bağlı Karahüseyinli Mahallesi’nde bir araya gelen katılımcılar da çöp toplayıp, geleceğe nefes olmak amacıyla fidan dikti. Karahüseyinli’deki etkinlikte İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Hatay Orman Bölge Müdür Yardımcısı Veysel Ayyıldız, İskenderun Orman İşletme Müdürü Abubekir Yaylagül de öğrencileri yalnız bırakmadı.

Bugün 81 il ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinliğin önemine değinen Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, ” Yangın sezonu başladı. Yangına sebebiyet veren atıklar, çalı, çırpı gibi materyallerin ormandan uzaklaştırılması amacıyla bu etkinliği yapıyoruz. Amacımız; insanların yangın sezonu öncesinde bilinçlendirilmesine katkı sağlamak” dedi.