Zeynep-Deniz Şahutoğlu isimleri sonsuza dek yaşayacak!

Bölgemizin tanınmış genel cerrahlarından Yılmaz Şahutoğlu, 6 Şubat depreminde yitirdiği iki evladının adını taşıyan Zeynep-Deniz Şahutoğlu Spor Tesisi, MD Tennis Academy’in açılış töreninde duygu dolu anlar yaşadı.

Ülkenin farklı şehirlerinden gelen 53 sporcunun katılımıyla, 4 gün sürecek olan Zeynep-Deniz Şahutoğlu 8 -9-10 yaş hafta sonu turnuvası ile resmi açılışı yapılan Arsuz’a bağlı Nardüzü Mahallesi’ndeki tesisin açılışında katılımcılar, bu tür tesislerin sayılarının artmasının gerekliliği konusunda hemfikir olurken, çocukları ve gençleri spora yönlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Zeynep & Deniz Şahutoğlu MD Tenis Academy’nin açılış törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cem Aydın, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, Spor Adamı Ümit Özat, MD Tennis Academy İşletmecisi Milli Antrenör Mehmet Doğan, Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve ailesi, rahmetli öğretmen Cavide Şahutoğlu’nun ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

“Yüreğimizde yanan ateş hiç sönmeyecek”

Çocuklarının çok iyi sporcular olduklarını ve isimlerinin bu tesiste yaşatılacak olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Yılmaz Şahutoğlu, “6 Şubat; hepimiz için bir doğal afetin ötesinde, dünya ile ilintili bütün umutlarımızın, hayallerimizin, gelecek beklentilerimizin, sevincimizin yitirildiği, güzel duyguları yüreğimizden, ruhumuzdan benliğimizden söküp koparıp aldığı bir tarih. 11 ili kapsayan bir deprem, yaklaşık 1,5 dakikalık bir felaket bizler için koskocaman bir kıyametti. 11 il içerisinde Hatay’ımızın çok özel bir yeri vardı. Binlerce yıllık tarihi, kültürü ve barışın, kardeşliğin, hoşgörünün kenti olma özelliğini o bir buçuk dakikalık süreç yerle yaksan etti. Ama bu şehir daha öncede küllerinden yeniden doğdu. Yıkılanlar mutlaka yeniden onarılır, ama yüreğimizde oluşan acılar, yanan ateşler, yitirdiğimiz canlar bizi kavurmaya devam edecek. Onlar gitti, mekânları cennet olsun. Zaten vicdanlarıyla, ahlaklarıyla, güzel yürekleriyle tertemiz geldiler ve kirlenmeden tertemiz gittiler. Nur içinde yatsınlar. Bize düşen onların o güzel isimlerini, güzel ruhlarını, o eşsiz anılarını yaşatmak olmalı. Bir kez daha onlar adına sizlere teşekkür ediyorum. Deniz ve Zeynep’le birlikte aile olarak en önem verdiğimiz kurum her zaman eğitim olmuştur. Çok idealist bir annenin çocuklarıydılar. Rahmetli eşim Cavide de olağanüstü idealist bir insandı. Çok iyi bir öğretmendi, çok güzel çocuklar yetiştirdi. Deniz ve Zeynep ondan birer parçaydı. Ondan çok güzel eğitim aldılar. Sporda da çok güzel yeteneklere sahiptiler. Bu felaketi yaşamamış olsaydık 6 şubattan 10 gün sonra Türkiye Yelken Federasyonu’nun davetlisi ve milli sporcu olarak İskenderun’u ve Hatay’ı ulusal ve uluslararası arenada temsil etme yetkisinde olacaklardı. Ama ne yazık ki onlarsız bir süreç yaşıyoruz. Onları ve onların şahsında 6 Şubatta yitirdiğimiz bütün canlarımızın hepsine yüce Mevla’mdan rahmet diliyorum” dedi.

MD Tennis Academy İşletmecisi Milli Antrenör Mehmet Doğan, tesislerinin iki açık, biri kapalı kort, fitness, plates, tennis shop ve kafeterya bölümlerinden oluştuğunu belirterek, uzman eğitmen kadrosuyla bölgede tenisi geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol ve katılımcılar Zeynep & Deniz Şahutoğlu MD Tennis Academy’nin açılış kurdelesini hep birlikte kesti.