İSTE’de bayram gibi yemin töreni!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencileri Uzak Yol Vardiya Zabiti olmak üzere çıktıkları yolda meslek yeminlerini etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yemin töreni ile İSTE’nin 9. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, denizcilik sektör temsilcileri, İSTE akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü güverte 2027 yılı öğrencilerinin mesleklerine ilk adımı attıkları yemin töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bilim, aydınlanma, etik, ahlak, örf, adet ve mavi vatan konularını içeren meslek yeminlerini eden öğrenciler Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı mevzuatlarına bağlı olarak İSTE’de devam ettirilen zorlu denizcilik eğitimi sonrasında denizci olacak.

Yemin töreninde yaptığı konuşmada, “İSTE’nin gönül elçileri” olarak gördüğü Denizcilik öğrencilerinin mavi vatanda ve dünya sularında çok başarılı olacaklarına inandığını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Bu inancımın temelinde eğitim hayatları süresince üniversitemizde aldıkları donanımlı ve nitelikli eğitim var. İSTE’de, dinamik akademik kadromuz, denizcilik öğrenimini destekleyen altyapımız, öğrenci odaklı ve sektör iş birlikçi yapımız ile yetkin meslek profesyonelleri yetiştiriyoruz. Göreve geldiğimizde Barbaros Hayrettin isminin kaldırılması teklifi ile karşılaştığımızda buna şiddetle karşı çıktım. Ben sizleri Barbaros’un torunları olarak selamlıyorum. Beyaz üniformalarıyla yeminlerini eden geleceğin denizcilerine aldıkları eğitimlerini denizcilik örf ve adetleri ile harmanlayarak dalgaları aşacakları bir meslek hayatı diliyorum. Öğrencilerimize emek vererek bugünlere getiren tüm ailelerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Kuruluşunun 9. Yıl Dönümünü de kutlayan İSTE Rektörü Depci, “Türkiye’nin sayılı teknik üniversitelerinden olan İskenderun Teknik Üniversitesinin kuruluşunun 9. Yıl dönümü. Daha nice yıllar, nice yüzyıllar bu günleri kutlayalım inşallah. Atalarımızın canlarını feda ederek inşa ettikleri bu cennet vatanı geleceğimizin teminatı çocuklarımızdan bizlere emanet. Tüm çalışmalarımızda bu bilinçle hareket ediyoruz. Bir baba olarak kendi çocuklarım için istediğim güvenli, mutlu ve başarılı bir geleceği bütün çocuklar için istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu yegâne günde başta zulüm altındaki Gazzeli çocuklar olmak üzere ırk, din, dil ayırt etmeksizin tüm çocuklara eşit düzeyde barış ve huzur diliyorum” dedi.

Yemin Töreni sonrasında İSTE’nin 9. Yaşı şerefine pasta kesimi yapılırken, tören kokteyl sunumuyla sona erdi.